Verenigingslessen

De vereniging voorziet in dressuur-, spring- en menlessen. Deze worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. Op maandag- en donderdagavond zijn de dressuurlessen. De springlessen zijn op dinsdag- en woensdagavond. Het opbouwen van de hindernissen voor de eerste les op dinsdag en het opruimen van de hindernissen na de laatste les op woensdagavond wordt gedaan door de deelnemers aan de lessen.

De menlessen zijn gemiddeld eens per twee weken op zondag. De data worden gepubliceerd op de website.

Voor alle verenigingslessen geldt dat je moet hebben losgereden voordat de les begint. Op deze wijze kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de duur van de les.

Voor deelname aan de verenigingslessen kan je contact opnemen met de werkgroep educatie: educatie@voornruiters.nl.

Wanneer je bent ingedeeld in de lessen wordt er plek voor jou vrij gehouden. Je moet daarom tijdig afmelden wanneer je niet in de les aanwezig kan zijn. Voor de dressuurlessen bij je instructeur (Jacqueline tel: 06-5314236 of Marlous tel: 06-28623339), voor de springlessen bij Zaïra van Vliet (tel: 06-40961571) en voor de menlessen bij Heidi de Groot-Martens (tel: 06-16143003).

De verenigingslessen worden grotendeels gesubsidieerd door de vereniging. Van lessende leden wordt daarom verwacht dat zijn als vrijwilliger, o.a. tijdens evenementen hun steentje bijdragen.

Overzicht verenigingslessen

Dressuur

Maandagvond 19.00 uur - 21.00 uur
Instructrice Jacqeline Noorbergen

Jacqueline heeft haar sporen in de dressuursport ruimschoots verdiend. Ze is niet alleen een ervaren amazone, maar ook gediplomeerd subtop jury en instructrice.

Jacqueline_Noorbergen
Marlous_den_Besten

Donderdagvond 19.00 uur - 20.30 uur
Instructrice Marlous den Besten

Marlous is een allround gediplomeerd instructrice. Ze is altijd met verschillende paarden actief in de wedstrijdsport. Dit zijn voornamelijk jonge paarden, maar momenteel is ze met haar zelf opgeleide paard Fabian Dyloma succesvol in de subtop, klasse ZZ-zwaar.

Springen

Dinsdagavond 19.00 uur - 21.30 uur
Instructrice Zaira van Vliet

Nadat Zaira succesvol de opleiding HBO paardensport in Deurne afrondde, is zij jaren als ruiter actief geweest bij gerenommeerde handels- en sportstallen in binnen- en buitenland. Zij heeft verschillende jonge paarden opgeleid tot ZZ springen, M SGW en Z1 dressuur.

Elke derde dinsdag van de maand is er geen les maar oefenparcours

Zaira_van_Vliet
Roxanne_en_Damaretto

Woensdagvond 19.00 uur - 21.00 uur
Instructrice Roxanne van der Tol

Roxanne van der Tol is opleidingscoördinator van de BBL-opleidingen paardenhouderij- en sport bij Aeres Barneveld. Daarnaast is zij eigenaar van RS-Equestrian waarmee zij veel activiteiten doet binnen de hippische sector. Ze geef lessen, trainingen, cursussen en daarnaast begeleid ze ruiters en/of paardeneigenaren met het behalen van hun doelen in het trainen van paarden (en sport) in coaching trajecten.

Roxanne is een allround ruiter (actief in de dressuur en springsport), aan het afstuderen als Orun niveau 4 wedstrijdsport allround instructeur en gecertificeerd coach, ruitervitaalcoach en inseminator.

Elke derde woensdag van de maand is er geen les maar vrij springen.

Menlessen

Zondag (gemiddeld om de week) 8.30 uur - 17.00 uur
Instructeur Berry van den Bosch

Alle lesdata staan in de kalender. Er wordt gewerkt met individuele lessen van ongeveer een kwartier per aanspanning. Je rijdt zelf los, hebt dan een kwartier les en werkt daarna nog zo lang als nodig door. De volgorde wordt op zaterdagavond rondgestuurd en gemaakt door Heidi de Groot.

Instructeur Berry van den Bosch runt met zijn vrouw Claudia trainingsstal VDB Stables in Someren. Ze zijn gespecialiseerd in het trainen, beleren en corrigeren van aangespannen paarden. Berry is niet alleen gediplomeerd instructeur, maar ook lid van het menforum, jurylid, parcoursbouwer en vooral wedstrijdrijder. Tevens is hij actief in een aantal wedstrijdorganisaties. En dat alles met veel plezier!

 

Menles_Berry_vd_Bosch_