Oefenparcours

Elke derde dinsdag van de maand organiseert De Voornruiters een oefenparcours, in de grote rijhal. In de kalender staan alle data vermeld.

Om 18.00 uur beginnen we met de pony's op 50 cm, daarna zal het parcours elke keer worden verhoogd. Aansluitend, meestal rond 20.00 uur, starten de paarden op 70 cm, ook hier wordt daarna het parcours elke keer worden verhoogd. Afhankelijk van onder andere het aantal deelnemers, kan van te voren niet bepaald worden hoe laat welke hoogte gesprongen gaat worden. Zorg daarom ervoor dat je op tijd aanwezig bent.
Let op! In de maanden mei, juni, juli en augustus start het oefenparcours om 18,30 uur met de pony's en rond 19.30 uur met de paarden.

Bij aankomst dient iedere deelnemer zich aan te melden in de kantine. Daarna kan je inschrijven bij de ringmeester. Tevens kan hij of zij een inschatting geven over hoe laat bepaalde hoogtes gesprongen worden.

De volgende regels zijn van toepassing voor het oefenparcours:
- Voorafgaand dient iedereen zich aan te melden in de kantine, hier zal tevens de betaling plaatsvinden.
- Iedereen kan deelnemen aan het oefenparcours. De kosten zijn €15,- en dan kan je 2 parcoursen rijden. De lesleden van de Voornruiters die op dinsdag of woensdag in de springles rijden, mogen gratis 2 parcoursen rijden.
- Na aanmelding in de kantine geef je aan de ringmeester door welke hoogte je wilt springen en of je 1 of 2 parcoursen wilt springen. De ringmeester is te vinden in de losrijbak bij het white board.
- Het is niet toegestaan dat er met hetzelfde paard of pony meer dan 2 parcoursen worden gereden.
- Iedereen moet de aanwijzingen van de ringmeester en parcourshulpen opvolgen.