Je kunt lid worden van de Voornruiters wanneer je een paard en/of pony tot je beschikking hebt. Het is niet mogelijk om bij de Voornruiters een paard of pony te huren of manegelessen te volgen. In de vereniging is plaats voor de recreatieruiter en de fanatieke wedstrijdruiter in verschillende wedstrijddisciplines.

Onderling overleg wordt gestimuleerd. Hierbij gaat veiligheid voor alles. Alle leden zijn liefhebbers van paardensport en begrip en respect voor elkaar komt de sfeer binnen de vereniging ten goede.

Aanmelden en opzeggen

De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS). Alle leden van de Voornruiters zijn lid van de KNHS. Voor het deelnemen aan wedstrijden heb je een startpas nodig. Deze kan je zelf aanvragen via de website www.knhs.nl. Daar maak je een account aan in ‘Mijn KNHS’. Ook het afmelden van startpassen regel je daar zelf. Startpassen betaal je rechtstreeks aan de KNHS.

Na aanmelding van je lidmaatschap ontvang je een factuur voor betaling van de contributie. Zodra je deze betaalt gaat je lidmaatschap in. Ook nemen we persoonlijk contact met je op voor een nadere kennismaking en om je wegwijs te maken bij de club. Speciaal voor nieuwe leden is er een informatiebulletin vol met handige info en contactgegevens.

Vervolgens ontvang je jaarlijks een contributiefactuur die binnen de gestelde betalingstermijn moet worden betaald. Het lidmaatschap en de daarbij behorende privileges zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Het lidmaatschap geldt voor een kalenderjaar. Opzeggen van je lidmaatschap moet vóór 1 december. Vragen over een lidmaatschap, contributiefacturen  of opzegging kun je richten aan de ledenadministratie, die wordt verzorgd door Patricia van Kippersluis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Je kunt ook telefonisch contact opnemen 06-12159792.

Lid worden

Aanmelden is heel makkelijk. Maak een keuze welk lidmaatschap het beste bij jou past en vul het inschrijfformulier in en stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zo spoedig mogelijk na het indienen van het inschrijfformulier krijg je een factuur. Nadat we de betaling van deze factuur hebben ontvangen, is je lidmaatschap een feit.

Als je hebt gekozen voor het volgen van lessen heb je vanaf dat moment toegang tot de lessen. Daarvoor meld je jezelf aan bij de werkgroep educatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tarieven en lidmaatschapsvormen

Bij de Voornruiters heb je de keus uit verschillende vormen van lidmaatschap, afhankelijk van je persoonlijke wensen. Voor alle soorten lidmaatschap geldt dat je als lid wordt aangemeld bij de KNHS.

Lid worden na 1 juli

Indien je lid wordt na 1 juli van het huidige jaar, zal de helft van onderstaande contributiebedragen worden doorberekend. Dit betekent dat iedereen die zich tussen 1-7-2020 en 31-12-2020 aanmeld als lid de helft van onderstaande contributiebedragen betaald. Bijvoorbeeld: je wordt KNHS lid na 1-10-2020, dan betaal je het half jaar lidmaatschap voor de KNHS a €32,50.

Opzeggen voor 1 juli

Indien iemand stopt voor 1 juli 2020 wordt de jaar contributie berekend. Het lidmaatschap van de Voornruiters betreft een jaarlidmaatschap.

Dit zijn de contributiebedragen voor 2020:

Gewoon lidmaatschap

€ 65,00 per jaar

Deze leden kunnen in KNHS-verband wedstrijden rijden, maken geen gebruik maken van de accommodatie en hebben geen recht op les.

Accommodatielidmaatschap

Volwassenen: €  225,00 per jaar

Jeugd*: € 180,00 per jaar

Accommodatieleden hebben recht op het gebruik van de accommodatie. Deze leden hebben geen recht op les.

Accommodatielidmaatschap met één les (dressuur of springen)

Volwassenen: € 400,00 per jaar

Jeugd*: € 315,00 per jaar

Deze leden mogen gebruik maken van de accommodatie en hebben recht op les: 1 dressuurles of 1 springles.

Accommodatielidmaatschap met twee lessen (dressuur en springen)

Volwassenen: € 425,00 per jaar

Jeugd*: € 340,00 per jaar

Deze leden mogen gebruik maken van de accommodatie en hebben recht op les: 1 dressuurles en 1 springles.

Rekenvoorbeelden Volwassenen:

Met 1 paard deelname aan:
Springen en extra dressuur €400 + 25
Dressuur en extra springen €400 + 25
Springen en extra mennen €400 + 25

Met 2 paarden deelname aan:
Twee lessen springen of dressuur €400 + 175
Twee lessen mennen: €355 + 130

Rekenvoorbeelden Jeugd:

Met 1 paard deelname aan:
Springen en extra dressuur €315 + 25
Dressuur en extra springen €315 + 25
Springen en extra mennen €315 + 25

Met 2 pony's n deelname aan:
Twee lessen springen of dressuur €400 + 135

Accommodatielidmaatschap met menles

Volwassenen: € 355,00 per jaar

Jeugd*: € 280,00 per jaar

Deze leden mogen gebruik maken van de accommodatie én hebben recht op 1 menles per 14 dagen.

Alle lidmaatschapsbedragen zijn inclusief afdracht aan de KNHS 

* Jeugd: leden vanaf minimaal 6 jaar tot en met het jaar waarin de leeftijd van 18 jaar wordt bereikt.

Donateur

€ 50,00 per jaar

Ondersteunende leden

Op voordracht van het bestuur kan een vrijwilliger zich aanmelden als ondersteunend lid van de vereniging.