manege utrecht

Manege De Voornruiters paardensport & ruiterport zijn actief iint: dressuur, springen en mennen. Wij zijn de vereniging voor paardensportliefhebbers en recreatieve (sport)rijders voor paarden.

Subtop Dressuur selectie Jumping Amsterdam 1 december 2017

Subtop Dressuur selectie Jumping Amsterdam 1 december 2017


 
Met dank aan onze sponsor voor mooie prijzen ! 
 

Informatie van de jury, rubriek ZZ-zwaar, A.M. Hansen en J. Rodenburg:

" De rubriek had een goede kopgroep. De eerste 4 waren echt de betere. 

1. Joyce van Schaick met Glendale (v.Ampere) 67,86%

2. Janine Opendorp met Virbac Fritz (v.Florencio I)  en

    Justine Mudde met Filemon (v.Apache) beiden 66,21% ( Voornruiter )

3. Serena Vergunst met Zigeuner (v.Royal Dance) 64,36%

Serena heeft heel goed gereden met een fijn paard. Ze reed met goede regelmaat en takt. Het paard liep op eigen benen en dat is wat je wilt zien in deze rubrieken. Dat zag je bij de anderen in die top 4 ook, die hadden allemaal goede paarden en reden goed. Joyce maakte wel een dikke fout bij het aangalopperen, maar reed daarnaast ook 8-en en dan compenseert het weer. De eerste 4 hebben ook echt potentie. Justine heeft een historie bij de junioren en jeugd en kan heel netjes sturen. Het paard maakte kleine foutjes, maar ze rijdt super accuraat. Ze rijdt ieder deel apart en voor een hoog punt. Het paard mist nog wat kracht en is nog jeugdig. Een heel mooi beeld en combinatie en echt als een professional. We kijken echt met plezier naar de top 4! Janine werd 2e, maar de 4 scheelden onderling niet veel in kwaliteit en punten. We zaten als jury ook heel dicht bij elkaar met de scores. Van Joyce kunnen we nog noemen dat zij er super op zit, en met houding en zit scoort ze dan ook een 8. Vooral de onafhankelijkheid van de zit is mooi. De groep die onder de 60% rijdt moet echt nog werken aan de basis en de onafhankelijke zit, maar de toppers is echt genieten!”

 

Informatie van de jury Zware Tour, proef inter II en Grand Prix, D.J. de Haas en M.T.M. Drohm:

" We waren unaniem van mening dat Jill Huijbrechts met Eventz Zamacho Z (v. Rousseau) een mooie winnares van de rubriek was. (66.90%) Ze had de meest constante proef en maakte geen fouten. Af en toe was hij iets mat en we mistten iets de expressie, maar alles werd wel heel correct uitgevoerd. Ze is de meest geroutineerde combinatie en daar heeft ze mee gewonnen. Jill heeft ook al wat Grand Prix kilometers in de benen. Haar paard is een heel correct bewegend paard, die nog iets zou mogen verruimen. Jill voerde de drafappuyementen het beste uit.

Geert Hofland werd met Oswin (v. Jazz) tweede. (64.50%) Als je vergelijkt met de derde plaats is Geert qua paard iets beperkter als Koosje Mulders met Wim (v. Rubels) . (63.55) Technisch laat hij hele goeie dingen zien. Het is een eenvoudig paard, maar laat een superfijne piaffe-techniek zien en qua africhting heeft Geert zijn paard heel netjes voor elkaar. Af en toe kon hij hem net niet over de rug houden. En knap hoe hij zijn paard zover heeft gebracht. Dit paard is ook een positieve nieuwkomer in de Grand Prix. Dit past hem beter als de lichte tour. Hier is hij mooi in balans met goeie techniek. En dat is toch wel veelbelovend.

Koosje rijdt super vriendelijk en die had misschien wel de mooiste aanleuning. Met een blij paard met de oortjes er op. Ze toonde een mooie passage en de piaffe is nog wat voorwaarts. We zagen een heel vriendelijk beeld met een stoere passage en stoere draf, prachtige 1-ers en kaarsrecht. Koosje had wat ruzie met de zigzag en het leek net of ze uit de baan kwam, maar ze stopte voor het hekje bij C. Een fijn beeld om naar te kijken.

Geert Hofland werd vierde met Besterley’s Look At Him (v. LikotoXx) maar liet het in de draf daar liggen. Hij mist dan wat lossigheid in zijn rug. Met de galop kan hij dan weer punten inhalen. En nu hij meer paarden heeft om te rijden is hij ontzettend verbeterd in zijn manier van rijden. “


 

In de Klasse Lichte Tour Prix St-Georges werd gestreden om een startplek en dus selectie voor Jumping Amsterdam.

De juryleden A.M. Hansen en J. Rodenburg vertelden:

Patrick Van der Meer (1e) reed fantastisch. Hij valt op door zijn rijvaardigheid. Hij heeft ook zoveel ervaring terwijl het paard op sommige stukken best groenig is. De achterhand is wat hoog bij een wisseltje of zo, maar hij leidt dat in goede banen en we zien dat er heel veel kwaliteit in zit. De pirouettes vielen heel positief op, dus terecht dat hij heeft gewonnen. Patrick had ook geen missers of fouten. Het paard heeft heel veel afdruk – gummy – met heel veel kwaliteit en die is nog lang niet klaar. Dus er zit veel verwachting in en potentie.
 
 
1. Patrick van der Meer met President's First Apple (v. Vivaldi) 71.12%
2. Mara de Vries met Farzana G (v. Ampere) 69.34%
3. Robin van Lierop met Finja (v.Flatley) 68.68%

We hebben heel veel mooie paarden gezien, maar die hadden onderweg ook wat ‘probleempjes’. Want Patrick is een heel ervaren ruiter, maar er waren meer heel ervaren ruiters, maar hij heeft de vaardigheid om het paard zo voor te stellen alsof het er makkelijk uit ziet en naar die harmonie zoeken we. En iedereen was wel gebrand op een startplek voor Jumping, dus dat heeft misschien ook iets spanning gegeven.Ook een paar ervaren ruiters stopten vrijwillig.

Mara de Vries (2e) is ook een fantastische combinatie met een heel mooi paard. Haar rijvaardigheid en ervaring viel ook op met heel exact rijden. Ze verdiende een 9 voor de uitgestrekte draf. Hij dekte zo mooi bodem en pakte echt ruimte met power. Mara rijdt voor elk punt.

De kwaliteit van de kopgroep was heel goed. Robin van Lierop (3e) rijdt ook heel harmonieus. Hij was ook een kanshebber, maar Patrick reed net beter.

Kebie Van der Heiden (4e) had ook een heel fijn paard met veel kwaliteit. In de galop mocht ze meer actief in de sprong zijn en de wissels naar rechts waren mooier dan de wissels naar links, maar het beeld is heel mooi.

Robin Beekink (5e) reed met power mooi van de grond.

Door Myrthe Wedda (7e) werd brutaal gereden. Dan wordt zo’n paard net wat vlug in de draf. Maar dat is ook wel leuk want je ziet dat het er aan zit te komen. Als ze puntjes op de i gaat zetten dan kan ze veel hoger scoren.

Ook wel heel goed hoe de organisatie ruimte gaf bij problemen. We zien dat hier goed geplant wordt en dat er een goeie ringmeester is. Dus onze complimenten voor de ringmeester; dat mag ook wel een gezegd worden! “
 
Namens de organisatie Subtop Voornruiters bedankt voor uw deelname en/of betrokkenheid ! 
9 maart 2018 hopen we u weer te mogen ontvangen.

Locatie & Routebeschrijving

Bezoekadres Manege "De Voornruiters" Sportpark Rijnvliet 7 3545 EA Utrecht Grotere kaart weergeven...

ga naar http://www.facebook.com/devoornruiters.demeern/?fref=ts