manege utrecht

Manege De Voornruiters paardensport & ruiterport zijn actief iint: dressuur, springen en mennen. Wij zijn de vereniging voor paardensportliefhebbers en recreatieve (sport)rijders voor paarden.

Terugblik INDOOR MENMARATHON 2016, 7 en 8 oktober

Terugblik INDOOR MENMARATHON 2016, 7 en 8 oktober

Als organisatie kijken we terug op een zeer geslaagd evenement! Dank voor uw deelname of aanwezigheid en tot volgend jaar! Speciaal dank aan alle sponsoren en in het bijzonder de maker van onze prachtige DOM constructiebedrijf Schrijver, Wika computers, Hans Imanse van Imanse paardentrailers en menwagens, timmer- en aannemersbedrijf van Tuijl, Ruitenburg Hovak vlees en vleeswaren en van Roland van Dalsen tentenverhuur !!!! En trots op de vele vrijwilligers van De Voornruiters
Veel mooie foto's op www.sportpaardenfoto.nl     
Vrijdag en zaterdag was de film via een live-stream te zien. Hier de zaterdag tot de finale
 
De zaterdagochtend begon met een mooie groep jeugd. Winnares bij deze groep werd de 17-jarige Daylin de Koning. De 10-jarige Dylan Vermeulen (foto) reed zijn eerste grote wedstrijd met de pony’s van de familie van der Ven. En meedoen is al een mooie prestatie. Meedoen voor de prijzen lukt nog niet, maar in de toekomst gaan we zeker meer van deze fanatieke menner horen !
  
Verslag Hoefnet: 

Vrijdag en zaterdag hielden de Voornruiters hun jaarlijkse Indoor Menmarathon. Na de voorrondes begon in een bomvol Blastrac Hippisch centrum zaterdagavond een geweldige finale met de rubriek vierspan paarden als sluitstuk.

De ponyenkelspannen mochten het eerst aan de bak. In de piste prijkte een fraaie kopie van de Utrechtse Domtoren, gemaakt door de firma Schrijver uit Almere. Pamela Schraal ging met de razendsnelle kleine Peppie lang aan de leiding, maar Sander van Velthoven wist haar tijd met zijn pony Nick te verbeteren en pakte de overwinning.

Bij de tweespannen pony ging de strijd tussen moeder en zoon: Ynskje en Gerryt Riemersma. Evenals in de voorronde was de pas dertienjarige Gerryt (hier de beelden) iedereen te snel af en won hij apetrots een ‘grote’ wedstrijd.
 

De tandemoverwinning was voor Ronald ten Brummelhuis, die een bal minder reed dan Jans Winkelman.

Pech voor Elsbeth Broekhuis: zij vergat in het finaleparcours de E-poort in de eerste marathonhindernis. Jaap van der Horst was met Zorro in bloedvorm en reed als enige bij de enkelspan paarden onder de honderd seconden.
 

Van de tweespan paarden bleef niemand foutloos. Gert van den Hoek was met zijn grote bruine Gelderse paarden Roos en Ceciel de beste.              foto's van  www.sportpaardenfoto.nl 

De strijd in de vierspan ponyrubriek ging tussen Gerco van Tuijl en Marijke Hammink. Hammink reed gelijk de eerste twee kegelpoorten om, waardoor de overwinning voor Gerco van Tuijl was. 
 
 
Daarna was het de beurt aan de vierspannen paard. Zij reden twee parcoursen. Het werd een ‘Nederland-België’ waarin IJsbrand Chardon iedereen te snel af was en de overwinning opstreek. Het tweede prijzengeld was voor Glenn Geerts, die qua tijd dicht bij Chardon in de buurt kwam, maar er in de eerste omloop vier ballen afreed. Grote verrassing was Bruno Taveniers, die vooral in het tweede parcours -hier de beelden- een perfect rondje reed en derde werd. De vierde plaats was voor Theo Timmerman. De prijzen werden uitgereikt door wethouder de heer Paulus Jansen, die onder de indruk was van de wedstrijd, de paarden en pony's en de accomodatie! Opvallende andere gast was Herman ter Harmsel die met een nieuw span Lippizaners aan start kwam. Het liep goed, maar door nog wat onwennigheid van de paarden schoten ze een verkeerd gat in de tweede marathonhindernis in.          foto's van  www.sportpaardenfoto.nl 
 
 
IJsbrand Chardon   -film-                                               Glenn Geerts -film-
 
Theo Timmerman -film-                Herman ter Harmsel                   Tom Leys

Na de prijsuitreiking gaven de vier prijswinnaars nog een showtje en maakte IJsbrand Chardon na afloop, tot groot genoegen van het publiek, nog even van de gelegenheid gebruik een oefenrondje op snelheid te maken om zijn nieuwe voorspan extra te testen. Het belooft veel voor het Wereldbekerseizoen.

 
beelden vanaf het terras voor de sponsoren van De Voornruiters
En dank aan de vele vrijwilligers van alle afdelingen van De Voornruiters ! 
 


Locatie & Routebeschrijving

Bezoekadres Manege "De Voornruiters" Sportpark Rijnvliet 7 3545 EA Utrecht Grotere kaart weergeven...

ga naar http://www.facebook.com/devoornruiters.demeern/?fref=ts