manege utrecht

Manege De Voornruiters paardensport & ruiterport zijn actief iint: dressuur, springen en mennen. Wij zijn de vereniging voor paardensportliefhebbers en recreatieve (sport)rijders voor paarden.

Subtop dressuur 9 maart 2018

Subtop dressuur 9 maart 2018

Juryinformatie zware tour rubriek Intermediate II en Grand Prix

1. Tommie van Puijenbroek – Visser met Chuppy Cheker CI 65.92%

2. Barbara de Klerk met Boef 58.86%

 
Tommie
 
Juryleden: Mevr. W. Blanken – Van der Scheer en Dhr. J. Van der Harst

“De winnaar was Tommie van Puijenbroek – Visser met Chuppy Checker Cl (v. Osmium). Tommie was fijn om naar te kijken; daar zijn we het over eens. De piaffe verdiend nog veel aandacht. We zagen een hele aansprekende passage en hij bleef van achteren naar voren rijden. Het beeld is vriendelijk en het is de vanzelfsprekendheid waardoor het fijn is te kijken. De aanleuning is fijn voor elkaar. Hij neemt het bit aan en volgt de hand. We hebben helaas veel open monden gezien. Het paard over de rug rijden en over het achterbeen zagen we bij anderen te weinig. Omdat er nog een paar foutjes gemaakt worden rijdt hij nog geen 70%. Maar de manier van rijden is goed en dan komt het goed! Dat weet je zeker. Tommie had dit paard voor de 4e keer mee vertelde hij.

We zien wel een verschil met het Nederlandse en Duitse rijden. Die rijden meer van achteren naar voren en die willen de hand meer volgen. Daar is meer aandacht voor het op lengte rijden en het aan de teugel rijden.

Veel in deze rubriek toonden voor de Grand Prix onvoldoende niveau.”

 
 
Juryinformatie lichte tour rubriek Prix St-Georges en Intermediate I

1. Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star 70.37%

2. Myrthe Wedda met Diamond Geezer 66.99%

3. Paulette Kral met El Dorado 66.47%

4. Jeanine Nekeman met Ferrari 64.85%

5. Rianne Van Dulst – De Lange met Fontainebleau 63.01%

 
 
Lisanne Zoutendijk                                           Myrthe Wedda
 
Jury Mevr. A.E. Terra en Dhr. D.J. de Haas

“Lisanne Zoutendijk is een terechte winnaar. Het paard mag iets meer afdruk krijgen in de achterbenen. Lisanne scoort doordat ze heel correct rijdt. Ze heeft echt controle over het paard en dat doet ze heel erg netjes. Het paard heeft iets minder uitdrukking, maar dan kom je toch een heel eind.

Bij Myrthe Wedda zien we een heel aansprekend beeld en paard. Die heeft wat meer zelfgedragenheid en zelfbeeld, maar daar zaten iets meer foutjes in. Ze rijdt heel vriendelijk. In galop moet hij nog iets meer van de grond springen. En ze heeft hem zelf opgeleid. Er zit echt heel veel kwaliteit en toekomst in dat paard!

Paulette Kral heeft ook heel goed gereden en ook een heel goed paard, maar die mist wat verzameling. Zeker in de overgangen en tempowisselingen; van uitgestrekte naar gewone draf. En ook wat foutjes drukt de score. Zij reed voor het eerst. Ze heeft heel vriendelijk gereden. In de galop mag ze nog meer afdruk laten zien.

Jeanine Nekeman rijdt een heel fijn paard. Ze rijdt heel netjes, maar hij kwam wat te hoog en begon zich te onttrekken aan de achterhand en ging scheef lopen.

Voornruiter Justine Mudde liet een heel fijne draftoer zien, maar die wordt wat haastig in de galop. Ze begon heel sterk met een goede proef, maar later ging hij te hard lopen en dan raakt ze de controle kwijt. Als ze iets meer terugkomt en met minder tempo moet dat makkelijk hoger kunnen. Ze moet dus meer aan de verzameling werken. Bijvoorbeeld na de uitgestrekte galop knallen ze de bocht in en laten ze geen wissel zien. Ze wisselen in de hoek en dat scoort laag. Dus op het rechte stuk moeten ze terugrijden, dus eerst verzamelen en dan rustig de wissel rijden. Bij zo’n 80% zagen we dit niet. “


Juryinformatie rubriek ZZ-Zwaar

1. Justine Mudde met Filemon 66.86%

2. Sem Stiemer met Unbra 65.36%

3. Joyce Van Schaik met Glendale 65%

4. Danique Schnellenberg met Everton 62.64%

Justine

Jury Mevr. A.E. Terra en Dhr. D.J. de Haas

“Algemeen viel het niveau tegen. Je mist de gedragenheid in de hele ZZ-Zwaar rubriek. De groep die bovenaan stond hadden dit wel goed voor elkaar. Dit waren fijn bewegende paarden, die gedragenheid lieten zien. We zagen veel onrustige aanleuning en slechte wissels en pirouettes omdat ze niet op het achterbeen lopen.

Winnaar en Voornruiter Justine Mudde liet Filemon heel fijn over de benen gaan, maar verschil van inzicht was er over de gedragenheid. Een mooi los bewegend paard met heel veel souplesse en echt de beste proef. Ze rijdt hem heel fijn naar de hand toe en de aanleuning is fijn om naar te kijken.

Sem Stiemer is een ervaren ruiter die zijn paard netjes voorstelt. In de galop kwam hij af en toe hoog in het kruis en daardoor duikerig. Hij mag wat meer oprichting laten zien.

Joyce Van Schaik had net iets pittiger mogen rijden. De aanleuning was onrustig. Het is wel een heel stoer paard en fijn bewegend.

Danique Schnellenberg ging te gehaast door de baan en de afwerking was daardoor minder. Ze mist wat lossigheid en mag de onderdelen meer afwerken. Het paard loopt wel mooi bovenin en naar de hand toegereden, maar het mag dus losser en gedragener.”Locatie & Routebeschrijving

Bezoekadres Manege "De Voornruiters" Sportpark Rijnvliet 7 3545 EA Utrecht Grotere kaart weergeven...

ga naar http://www.facebook.com/devoornruiters.demeern/?fref=ts