manege utrecht

Manege De Voornruiters paardensport & ruiterport zijn actief iint: dressuur, springen en mennen. Wij zijn de vereniging voor paardensportliefhebbers en recreatieve (sport)rijders voor paarden.

Ook kampioenen in tweede weekend regiokampioenschappen indoor dressuur

Ook kampioenen in tweede weekend regiokampioenschappen indoor dressuur

Afgelopen weekend vonden de regiokampioenschappen voor de hoogste klassen van de dressuur plaats. Op zaterdag ging het programma van start met de klasse Z1 gevolgd door de Z2 en ZZ-licht. Op zondag werden de klasse M2 en de finale onderdelen van de Z1, Z2 en ZZ-licht verreden.  

Chinook de Wit behaalde met haar prachtige pony Zwaluwenburg’s Bright Idea het regiokampioenschap in de klasse Z1 cat. C. Helaas behaalde Chinook niet de benodigde 60%, waardoor een ticket naar het NK uitbleef. Eline Anker mocht zich opstellen als reservekampioene in de categorie DE. In deze rubriek kreeg alleen de kampioen een uitnodiging voor het NK in Ermelo. Een kampioenslint en een ticket naar het NK was er wel voor Annejet Korver (foto), in de klasse Z2 cat. DE.
 

In de klasse Z1 voor de paarden mochten de beste 8 combinaties door naar de finale op zondag. Van deze acht combinaties, waren er maar liefst drie Voornruiters. Justine Mudde stond na de eerste dag met een minimale voorsprong op koppositie. Uiteindelijk behaalde ze een prachtige derde plaats, maar greep hierdoor wel net naast een NK ticket. Priscilla Vissers werd met haar vos uiteindelijk vierde en Chantal Oostrom reed de Fries naar een zesde plaats overall.

Voornruiters Chantal van Vliet en Esmee van Veen wisten zich te plaatsen voor de finale in de klasse Z2. Chantal werd vorig jaar nog regiokampioene in de klasse Z1, maar nu moest ze genoegen nemen met een derde plaats. Esmee van Veen reed Featherlight naar een vierde plaats in deze rubriek.

In de klasse ZZ-licht stond Lotje Schoots na de eerste proef op een tweede plaats en Cissy Bonekamp op een derde plaats. Het verschil tussen de eerste drie ruiters in deze rubriek was minimaal, nog geen 0,80%. Christa van Barneveld behaalde een vijfde plaats en mocht dus ook door naar de volgende dag. Echter kwam zij de volgende dag helaas niet aan de start. Lotje wist zich met de kür een plek omhoog te werken naar de kampioenstitel. Cissy had een paar foutjes en behaalde daardoor een prachtige derde plaats, maar helaas net geen ticket voor het NK.

Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten en heel veel succes op het NK in Ermelo.
 
Komend weekend is het regio kampioenschap springen bij ons in het Blastrac Hippisch Centrum.  


Locatie & Routebeschrijving

Bezoekadres Manege "De Voornruiters" Sportpark Rijnvliet 7 3545 EA Utrecht Grotere kaart weergeven...

ga naar http://www.facebook.com/devoornruiters.demeern/?fref=ts