manege utrecht

Manege De Voornruiters paardensport & ruiterport zijn actief iint: dressuur, springen en mennen. Wij zijn de vereniging voor paardensportliefhebbers en recreatieve (sport)rijders voor paarden.

10 februari subtop dressuur selectiewedstrijden Junioren en Young Riders

10 februari subtop dressuur selectiewedstrijden Junioren en Young Riders

Op zaterdag 10 februari werd de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup voor Junioren en Young riders verreden bij de Voornruiters. De dressuurcompetitie bestaat uit een serie van zes selectiewedstrijden.
 
Junioren : 
 

De KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young riders (16 t/m 21 jaar) dressuur te stimuleren en dient als belangrijke competitie voor kadervorming. Bondscoach Alex van Silfhout was aanwezig om de verrichtingen van de junioren te bekijken en bespreken.

De jury bij de groep junioren bleef daarnaar gevraagd vrij algemeen: “De paarden liepen gedragen; een vereiste voor deze juniorenrubriek en zeker de eerste 3 hadden een hele fijne aanleuning, waardoor ook de harmonie goed tot uitdrukking kwam. En dat is wat we eigenlijk willen zien. Behoorlijk verschil was er tussen de eerste 7 en de rest hierin. “

1. Daphne Van Peperstraten   2. Milou Dees    3. Thalia Rockx     foto's : Foto4u.nl

 
en Young Riders: 

 

De jury vertelde over de groep Young Riders: “Bij Laura Quint met Edison (v. Johnson) was vooral het drafgedeelte heel aansprekend. In de stap mag ie nog meer nageeflijk zijn en de galop is nog was gespannen of loperig. Ze wist het wel foutloos af te maken. In galop scoorde ze daardoor 7-ens en bij de draf 8-en. Een heel stoer paard met een mooi silhouet en met veel kracht. Carlijn Huberts reed met Cupido (v. Daddy Cool), een paard met veel potentie, maar het totaalbeeld moet nog constanter worden. Vandaag had ze er nog teveel werk aan om het vanzelfsprekend te laten lijken. De aanleuning was iets matig en dat gaat ten koste van het ruggebruik. Hij heeft een hele grote galop en daardoor moeite in de pirouettes. Bij Fabienne Jongen met Botticelle (v. Obelisk) hadden we best veel puntverschil. Zij liet een technisch correcte proef zien. Heel netjes afgewerkt en heel constant beeld. Heel vriendelijk en fijn in de aanleuning en harmonieus. Het totaal bleef iets te horizontaal voor het echt hoge. Het is een eenvoudiger paard, maar technisch heel goed afgericht.Bij Robin Bernoski met Velazquez (v. Krack C) was het beeld heel constant en hij reed een nagenoeg foutloze proef, maar het paard kan van achteren meer tot dragen komen en de aanleuning mag meer op de loodlijn en op lengte. Het mag dus actiever omdat het een beetje traag werd en daardoor een soort tactverlies. Dit kun je ook benoemen als het niet doortreden van het achterbeen. Hij maakt het wel mooi af bij het stapgedeelte en de keertwendingen. Julia Groenhart met First Barrichello (v. Florencio) was een interessant paard met een mooie voorkant, maar nog te weinig gesloten en gedragen. Hij mag net iets mooier en constant aan elkaar en in de aanleuning blijven. Wel echt een heel fijn paard. Deze blijft wel heel lichtvoetig en heel mooi er in klimmen. En het draftempo was wat hoog. Bo Oudhof met Colt Sollenburg ( v. Vivaldi) is een hartstikke leuke combinatie maar hij liep weinig gesloten en moet meer oprichting tonen en op aanspanning lopen. Maar wel een aantrekkelijke combinatie om naar te kijken. In de galop had ie teveel spanning en was hij loperig en ze loste het knap op maar kan had nog teveel werk er van.”

 
1. Laura Quint    2. Carlijn Huberts    3. Fabienne Jongen        foto's : Foto4u.nl
  
 


Locatie & Routebeschrijving

Bezoekadres Manege "De Voornruiters" Sportpark Rijnvliet 7 3545 EA Utrecht Grotere kaart weergeven...

ga naar http://www.facebook.com/devoornruiters.demeern/?fref=ts