manege utrecht

Manege De Voornruiters paardensport & ruiterport zijn actief iint: dressuur, springen en mennen. Wij zijn de vereniging voor paardensportliefhebbers en recreatieve (sport)rijders voor paarden.

juryinfo en uitslagen Subtop Dressuur 5 januari 2018

juryinfo en uitslagen Subtop Dressuur 5 januari 2018

Juryinformatie ZZ-zwaar

Juryleden A.E. Terra en A.M. Hansen:

“Deze rubriek had een goeie kopgroep. De winnares Janine Opendorp was een hele mooie bruine en een vaardige amazone met een heel mooi silhouet en zeker potentie. Janine heeft heel netjes en correct gereden en is heel rijvaardig. Bij Mark Van de Donk (2e) was de aanleuning te rommelig en het beeld te hectisch. Hij was wat kort in de hals en kan, als hij op die punten verbeterd, hoger scoren. Geert Hofland (3e) reed ook net te kort in de hals. -Voornruiter- Justine Mudde (4e) heeft een heel goed paard met veel kwaliteit en potentie. Ze reed de hoek door met spanning, wat gevolgen had voor de aanleuning maar toonde ook stukken met een stabiele aanleuning en spectaculair over de benen. Hier en daar nog wat storing en spanning dus, maar ook heel knap gereden. -Voornruiter- Merel Massop (5e) is met haar vos een aansprekende combinatie, maar wat gehaast in de draf. Ze reed een gewoon nette en correcte proef, maar nog een beetje kort in de hals. Albert Nap (6e)was een aansprekende combinatie die voor een hogere score nog meer mag verzamelen. Marian Dorrestein met Enjolien (Jazz) (7 en net buiten de prijzen) vonden we leuk om weer in de baan te zien. We zien nog spanning en heel groen omdat het paard nog weinig mee is geweest, maar heel knap gereden. Zij pakt de punten die ze pakken kan want daar heeft ze ervaring genoeg in en dat is leuk om te zien. Ze moet kilometers maken en sterker worden en meer balans op het achterbeen en vanzelfsprekendheid. Meer dan de helft had geen 60% omdat bij die paarden de basis nog niet goed genoeg is. Ze mogen meer op het achterbeen rijden en met meer uitdrukking en verzameling rijden.

 
 
 
  
  Justine Mudde -foto4u.nl- 

Juryinformatie Prix St-Georges en Intermediate I

Juryleden D.J. De Haas en J. Van Der Harst:

“De plaatsen 1 en 2 in de Prix St-Georges waren voor Voornruiters. Myrthe Wedda reed vooral in het galopgedeelte heel aansprekend en had de meest fijne aanleuning. Ze mag iets meer halslengte pakken maar had de meest complete proef. De series waren echt heel fijn om naar te kijken en dan is het makkelijk jureren. Een tip? Iets meer de stang er bij pakken en vrijer durven geven aan de voorkant. Eigenlijk rijdt ze nog teveel op de hand en houdt ze vast aan de voorkant, maar dat is de fase waar ze nu in zit. Een fijne proef en een veelbelovend paard! Hier info van horses.nl

Christianne Goes rijdt heel sympathiek en niet zwaar op de hand, maar het paard wilde zichzelf een beetje onttrekken door de mond open te doen. Het beeld was correct en bergop gereden en gecontroleerd. In de rest van de groep wilden we graag het meer vrij bewegen over de rug zien met meer verzameling en met meer rijden op het achterbeen. Er werd vaak teveel gestuurd en met een te hoog tempo gereden. Een stukje eigen gedragenheid waarbij het paard zelf de hand opzoekt hebben we gemist.

Bij de Intermediate I hadden we Lischa De Vos allebei bovenaan staan omdat die het meest bergop en zelfgedragen werd voorgesteld met de meest correcte aanleuning. Dat zoek je wel in dit soort proeven. Dax Verdrig, (2e) is ook een Voornruiter. Hij heeft sympathiek gereden en heeft een correct bewegend paard, wat nog een beetje soepelheid en lengtebuiging mist en soms wat onrustig is in de aanleuning. Dat mag nog net wat stiller. Hij liep schuin in de keertwending en bleef 2 keer staan en dat telt zwaar door in de stap. Verder had hij een heleboel goeie dingen, anders was hij niet zo hoog gekomen. Twee ruiters met potentie. “


 
 
 
 
Myrthe Wedda en Christianne Goes -foto4u.nl- 

Juryinformatie Zware Tour Proef Intermediate II en Grand Prix

Juryleden J. Van Der Harst en D.J. De Haas:

Winnaar Jill Huijbregts had een hele aansprekende piaffe tour. De passage was correct en de piaffe zeer sterk waarbij het paard gesloten blijft met afdruk en bergop en mooi op het achterbeen. In de tussenliggende stukken is nog winst te behalen. Zeker in de draf wordt hij wat strak en met minder ruggebruik en ze kan dan iets meer van achteruit aanvullen.

De overige deelnemers in deze rubriek toonder vaker een te sterke aanleuning of strakke rug en moeten de piaffe en passage nog verder bevestigen.

1 Jill Huijbregts EventZ Enzos-Armani Tuschinski 64,19 INT2

 
 
 
 
Locatie & Routebeschrijving

Bezoekadres Manege "De Voornruiters" Sportpark Rijnvliet 7 3545 EA Utrecht Grotere kaart weergeven...

ga naar http://www.facebook.com/devoornruiters.demeern/?fref=ts